Jeugd

Brassband Sint Cecilia Leest


Onze jeugdwerking bestaat uit drie klassen. Alle leerlingen starten in de muziekinitiatie. Hier leren ze spelenderwijs muziek maken en muziek spelen. Eenmaal per week wordt er gezongen, gedanst, toneel gespeeld, muziek gemaakt en veel meer...


Later kiezen de leerlingen om een instrument te spelen. Afhankelijk van hun keuze volgen ze dan verder les in de koperinitiatie of de slagwerkklas. De stap naar de jeugdbrassband, en nog later de grote brassband, is dan niet groot meer.


Naast het repeteren zijn er natuurlijk ook zeer leuke nevenactiviteiten. Zo organiseren we elk jaar een kinderfeest en gaan we sinds 2014 opnieuw een midweek op muziekkamp. Dit keitof kamp gaat door tijdens de herfstvakantie.


Doorheen het jaar kunnen onze leerlingen ook deelnemen aan alle andere activiteiten van de brassband, waaronder een familiefietstocht. Zeker een aanrader!

 

Ge├»nteresseerd?  Neem dan zeker contact op met onze jeugdverantwoordelijke via: jeugd@stcecilialeest.be.

Samen muziek maken met andere jonge muzikanten. Leuk toch?


Lees snel verder om meer te weten te komen over de jeugdwerking van onze Brassband.   


goed nieuws: de muziekinitiatie is gratis. Later tijdens de koperinitiatie of slagwerkklas kan je ook gebruik maken van een instrument van de Brassband.


Ook zo gebeten door muziek?